Sú samorezné skrutky FLS odolné voči vibráciám a nesprávnemu použitiu?

Sikla Slovensko nedávno spustila blog, na ktorom Vám budeme chcieť priblížiť náš systém oceľových konštrukcií a jeho výhody a taktiež prezentovať príklady aplikácií. V tomto článku sa dočítate, čím je systém siFramo tak jedinečný. Verte tomu či nie, je to najmenšia časť celého systému: skrutka!

Oceľová konštrukcia ľahko zostavená za pomoci len jedného typu skrutky

Každý spoj na konštrukcii siFramo vyžaduje iba jeden typ samoreznej skrutky.

skrutka FLSV porovnaní napríklad s konštrukciami z montážnych líšt (obvykle ťažko porovnateľná s ťažším montážnym systémom), nemusíte veľmi premýšľať nad niekoľkými prvkami: dĺžka a veľkosť skrutky (M6-M16), typ matice a typ podložky (šesťhranná matica, platnička, podložka, príchytka atď.).

V systéme siFramo je totiž pro každé spojenie potrebný len jeden typ skrutky a to u všetkých rozmerov profilu a pro rôznej veľkosti zaťaženia. To eliminuje nejasnosti ohľadom toho, čo všetko je k vytvoreniu spojenia potreba! Samo-formovateľná skrutka Sikla FLS ako inovatívna spojovacia technológia zjednodušuje montáž a šetrí čas a náklady.

Prečo je FLS skrutka tak výnimočná?

Skrutka FLS je samo-formovacia skrutka, ktorá vytvára vlastný závit v perforovanom profile.

 

FLS zárezPri inštalácii s rázovou uťahovačkou, čo je uprednostňovaný spôsob inštalácie, je oceľ znovu tvarovaná a kalená, aby vytvorila vzduchotesné spojenie medzi závitmi skrutky a okolitou oceľou profilu siFramo.

Vďaka tomu je veľmi odolný proti uvoľneniu (napríklad proti vibráciám) a zvyšuje pevnosť tohto typu spojení. Skrutka FLS je vyrobená z veľmi kvalitnej oceli.

Ďalšie video dokonale ilustruje použitie skrutky FLS a zdôrazňuje jednoduchosť inštalácie a výhody upevnenia proti otrasom.

Skrutka FLS a nízke teploty

Kombinácia nízkej vonkajšej teploty a dynamických účinkov spôsobených náhlym namáhaním (napríklad pri spustení čerpadla) obvykle predstavuje pro bežné materiály skrutiek problém. Samo-formovacia skrutka Sikla FLS je vhodná pro tento extrémny prípad: materiál skrutky je veľmi odolný pri teplotách až do -80 °C, pričom základný požiadavka bola, aby bol materiál skrutky vhodný pre dynamické namáhanie v nízkych teplotách. Táto vlastnosť v nízkych teplotách taktiež prispieva k vysokej univerzálnosti skrutky z hľadiska možných aplikácií. 

Aké výhody teda prináša systém siFramo a jeho inovatívne riešenie spoja pomocou skrutky FLS

Zaručuje jednoduchú a efektívnu montáž vyžadujúcu len jeden typ skrutky, ktorý

  • eliminuje nejasnosti ohľadne toho, aké prvky použiť k spojeniu dvoch komponentov
  • má vysokú odolnosť proti vibráciám
  • je univerzálna a použiteľná aj pri vonkajšej aplikácii v extrémnych podmienkach

 

Pre viac informácií nás neváhajte kontaktovať

Technické oddelenie

Matúš Dziura

Autor Matúš Dziura

Technik

matus.dziura@sikla.com

Pridaj komentár