siFramo – unikátny montážny systém s One-Screw Technology

siFramo je univerzálny a jednoduchý montážny systém, ktorý ponúka maximálnu flexibilitu, vysokú tuhosť a zároveň nízkou hmotnosť. Jedná sa o moderné riešenie oceľových konštrukcií. Rovnako ako u ostatných inovatívnych riešeniach od spoločnosti Sikla, bol dôraz kladený na jednoduchú a časovo nenáročnú montáž bez nutnosti zvárania. V tomto úvodnom článku si ukážeme najdôležitejšie výhody produktovej rady SiFramo.

Zvláštnu pozornosť sme venovali spôsobu spájania. Pre všetky spoje na konštrukcii je použitá samorezná skrutka s One-Screw Technology, ktorý zaisťuje maximálnu flexibilitu, bezpečie a časovú úsporu pri montáži.

 

OST 1

Patentovaný tvar profilov siFramo zvyšuje ich tuhosť pri použití rovnakého materiálu až o 50 %. Profil drážok v krajných častiach vytvára ideálny prenos zaťaženia v dodatočne upevnenom materiály. K dispozícii sú štyri rôzne rozmery profilov pro ľahké až ťažké zaťaženie, ktoré sa dá vzájomne kombinovať pomocou pripojovacích prvkov.

 

                                                                 siFramo profil

Vďaka optimalizovanej hmotnosti a geometrii sú profily siFramo oproti bežným štvorhranným profilom podstatne ľahšie pri zachovaní rovnakej nosnosti. Oceľový profil IPB 120 má o 50% väčšiu hmotnosť v porovnaní s profilom siFramo.

 

 

 

Oceľ vs siF

Ďalšou výhodou je jednoduché pripojenie k stavebným konštrukciám. Nosné profily sa dajú ľahko pripojiť pomocou produktov z rady siFramo na betónové stĺpy, steny, podlahy alebo valcované profily. Vďaka gumovým roznášacím podstavcom je možné umiestniť konštrukciu aj na strechy s membránovým povrchom.

              siframo pripojenie k ocel   siFramo pätkaHCP

 

Všetky výrobky siFramo sa štandardne dodávajú s vysoko kvalitnou povrchovou úpravou Sikla HCP (High Corrosion Protection). 

                                                                               

Firma Sikla Slovensko Vám poskytne podporu formou širokej ponuky služieb od projekcie až po realizáciu. Technické oddelenie pripraví všetku projektovú dokumentáciu a poskytne kompletné osobné poradenstvo. Dostatočne zásobený sklad v kombinácii s vlastným rozvozom je základným kameňom pre kvalitné a rýchle vybavenie objednávky.

Toto sú v stručnosti hlavné výhody produktovej rady SiFramo, ktorá má za sebou 15 rokov vývoja. Podrobnejšie sa na tieto a ďalšie výhody pozrieme v ďalších článkoch.

 


 

 


Oslavujeme 15 rokov so systémom siFramo! Zistite viac o jeho vzniku a ďalších výhodách!

15 rokov siFramo

Matúš Dziura

Autor Matúš Dziura

Technik

matus.dziura@sikla.com

Pridaj komentár